Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 17:16

Благодатненський НВК

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [1]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 101
Форма входу
Головна » 2017 » Листопад » 4 » Як у Благодатному варениками пригощали
12:51
Як у Благодатному варениками пригощали

«Гостей дорогих ми вітаємо щиро,

Стрічаємо з хлібом, любов’ю і миром

Хліб ясниться в хаті, сяють очі щирі,

Щоб жилося по правді! Щоб жилося в мирі!

Добрий день, кажу я всім:

І дорослим, і малим!»

Таким чудовим привітанням 27 жовтня 2017 року розпочали ведучі Афанасєва Марія та Орел Ірина Сергіївна родинне Свято українського вареника. Оригінально прикрашена в українських традиціях святкова зала привабила гостей яскраво – барвистим віночком на сцені, вишитими рушниками, розфарбованими глечиками і макітрами,горщиками і тарілками. Отож відпочатку всі присутні налаштувалися на гостинність і домашній затишок господарів заходу.

Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Так чому ж нам, українцям,не вдатися до реклами наших особливих ,найсмачніших у світі вареників?! У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць,йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини.

Свято стало своєрідним історичним екскурсом у сиву давнину,звідки бере свій початок оригінальна традиційна українська страва – вареники. Під час проведення родинного свята лунали жартівливі пісні про поплавські вареники, збірка гуморесок від наймолодших школярів, загадки та вірші про Пана Вареника,запальний танець «Лише у нас на Україні», ворожіння на варениках і пошук «щасливого» вареника,а для відчуття справжніх розваг особливо вдалими виявилися конкурси кухарів,інсценізаторів, технологів, співаків і танцюристів.

Артистично виконана гумореска П.Глазового «Як я з кумом вареники варив» у виконанні Швайковської І.П. викликала у глядачів шквал емоцій, сміху та оплесків.

Однак справжньою окрасою свята став суперпрофесійний майстер- клас з приготування українських вареників за участю груп картопляників, сироварів і бобових. Здавалося б, що родинне свято продовжувалося безкінечно, як би не звабливий аромат особливих, щойно приготовлених малечею, українських вареників.

На останок господині свята гостинно звернулися до запрошених:

«Милі гості, просим сісти

Вареники будем їсти.

Вас чекають у макітрі

Вареники дуже ситні,

Білошиї, круглолиці,

З нашої пшениці,

Їжте, їжте, просим щиро

Вареники наші з сиром

Вареники не погані,

Вареники у сметані!»

Отож про справжню смакоту власноруч приготовлених вареників по- благодатненськи можна було дізнатися у гостей лише за лаштунками свята….

Але все ж таки найголовнішим є те. Що родинне свято вдалося, адже організатори створили атмосферу домашнього затишку і веселого настрою, здорового харчування і приємного спілкування.

«Слава хаті українській,

Слава нашій всій землі,

І вареникам у мисці

Що на нашому столі!».

 

 

Переглядів: 367 | Додав: OCBITA | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар

Друзі сайту
Пошук
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz